Dades per a la identificació d’interseccionalitats a l’Estat espanyol: una missió impossible avui?
Autoria: Karlos Castilla, investigador de l'IDHC
Extensió: 27
Editorial: IDHC - Institut de Drets Humans de Catalunya
Data publicació: Maig 2020
Per a la identificació de les intereseccionalitats presents en la societat i que amb freqüència són causa de discriminació i desigualtat, resulta imprescindible comptar amb dades i informació sobre les característiques personals de la població.
En el present diagnòstic es van analitzar diferents fonts d'informació personal que recullen les administracions de l'Estat espanyol (estatals, autonòmiques i municipals) i els principals obstacles polítics i legals que impedeixen la posada en marxa de sistemes de recol·lecció de dades sobre les característiques personals especialment protegides contra la discriminació.
Com a resultat del diagnòstic es formulen una sèrie de recomanacions per a avançar en la recopilació d'aquestes dades essencials sobre els quals articular polítiques públiques d'igualtat i contra la discriminació amb perspectiva interseccional.
- Introducció
- Metodologia
- Resultats de la recerca
- Per què no hi ha dades per la identificació d'interseccionalitats en l'Estat espanyol?
- Raons que justifiquen canviar el model actual de recol·lecció de dades i informació sobre les característiques personals especialment protegides contra la discriminació
- Recomanacions per a recollir dades i informació per a la identificació d'interseccionalitats en l'Estat espanyol
CURSOS |
---|
43è Curs anual de drets humans
01/01/1970
|
[Sessió formativa] IGUALTAT I NO DISCRIMINACIó. Mecanismes i estàndards internacionals
23/03/2021
|