L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) visita la franja de Gaza per impartir formació sobre Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)

La visita es realitza en el marc del projecte 'Integrant l'enfocament de gènere i drets humans en un context de món àrab i ajuda humanitària: el Dret al Treball de les dones rurals a la Franja' d'Acció contra la Fam
L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) visita la franja de Gaza per impartir formació sobre Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) visita la franja de Gaza per impartir formació sobre Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) visita la franja de Gaza per impartir formació sobre Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) visita la franja de Gaza per impartir formació sobre Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) visita la franja de Gaza per impartir formació sobre Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) visita la franja de Gaza per impartir formació sobre Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGiBDH)
Dimarts, 9 de febrer de 2016

El projecte "Integrant l'enfocament de gènere i drets humans en un context de món àrab i ajuda humanitària: el Dret al Treball de les dones rurals a la Franja" tracta la discriminació patida per les dones rurals que encapçalen una llar a la Franja de Gaza. En un context de vulneració generalitzada del dret al treball a la regió, aquest col·lectiu es troba sens dubte entre els més vulnerabilitzats. Es tracta de la segona visita que realitza l'IDHC en el marc del projecte amb l'objectiu de formar sobre EGiBDH a les titulars de drets, al soci local, a la municipalitat local i als líders comunitaris.

Amb la posada en marxa de la cooperativa femenina a la localitat de Alswhara l'1 d'agost de 2015, les 20 dones participants han vist millorada la seva qualitat de vida en tenir accés al treball productiu en condicions dignes. D'aquesta manera, el projecte contribueix a l'apoderament del col·lectiu femení rural en convertir el treball no remunerat que ja realitzaven en un mitjà de vida sostenible. Aquest tipus de projecte de generació d’ocupació els porta implementant Acció contra la Fam des de fa algun temps.

En aquest context, el EGiBDH té un valor afegit al plantejar l'origen i la responsabilitat de les discriminacions causants de la desigualtat amb l'objectiu d'eliminar-les, aconseguint un canvi permanent. Les formacions, realitzades entre el 18 i el 22 de gener de 2015, han aconseguit que les titulars de drets coneguin el vincle entre el gaudi dels seus drets, la seguretat alimentària i el desenvolupament de mitjans de vida sostenibles. Igualment, es va organitzar un grup de discussió amb els parents masculins de les participants per tal d'analitzar el impacte que el projecte té sobre els estereotips de gènere, arribant a la conclusió que les dones apoderades estan començant a canviar el seu entorn.

D'altra banda, es va formar a titulars de responsabilitats, d’obligacions i líders comunitaris en matèria de drets humans per aconseguir que aquests actors continuïn treballant per donar resposta als drets de les dones, transmetin el missatge de la igualtat de gènere, redueixin els estereotips i assegurin actituds positives que finalment portin a un canvi absolut.

L'IDHC ha elaborat un informe sobre la situació del dret al treball a la Franja de Gaza i el EGiBDH en el marc de projecte, a més aquesta experiència servirà per a la producció i difusió d'una guia sobre el EGiBDH en un context d'ajuda humanitària.

 

Enllaços relacionats
Titol del link