El relator de Nacions Unides sobre els drets de les persones migrants inaugura el curs anual de drets humans
Avui, dilluns 9 de març, s'inicia la 38a edició del curs anual de drets humans, enguany a més de l'estudi dels sistemes de protecció, s'abordarà específicament les discriminacions i les desigualtats des d'una perspectiva interseccional.
La conferència inaugural, a càrrec de Felipe González Morales, relator de les Nacions Unides per les persones migrants, se centrarà en l'abast, reptes i oportunitats de la perspectiva interseccional per lluitar contra les desigualtats.
L'últim informe del relator examina les causes fonamentals de la migració de les dones, així com les dificultats específiques a les quals s'enfronten en les diferents etapes de la migració. Tot, partint de la premissa que les qüestions de gènere tenen interseccions amb altres eixos de discriminació, com la classe o casta, la situació migratòria, la nacionalitat, l'origen ètnic, l'edat, la discapacitat, la raça, l'orientació sexual i la identitat de gènere.
La conferència podrà seguir-se en directe
La sessió dóna el tret de sortida del curs que s'estructura en 12 sessions teòriques conduïdes per una trentena de persones expertes de l'àmbit acadèmic, l'activisme i d'altres àmbits, amb una llarga i reconeguda trajectòria en la defensa dels drets humans
A més d'aquestes sessions, al curs s'organitzen altres activitats enfocades a la pràctica com tallers en organitzacions de defensa dels drets humans, un espai d'intercanvi d'experiències amb defensores d'Amèrica Llatina, pràctiques al Síndic de Greuges de Catalunya i visites d'estudi al Consell d'Europa i el Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg.