Sessió formativa: Discursos i delictes d’odi

Dates: 27/02/2024

Tipus: Sessió formativa presencial

Lloc: Sabadell

Veure programa
  1. De què parlem quan parlem de discriminació. Breu repàs sobre què entenem per discriminació; marc conceptual, identificació, causes i àmbits.
  2. Delictes i discursos d’odi: definició, característiques i marc normatiu.
  3. Casos pràctics per reconèixer els delictes i els discursos d’odi al municipi.

Durant la primera part de la sessió es farà una explicació més teòrica que permeti definir què entenem tant per discurs com per delicte d’odi i com està reconegut en els marcs normatius internacional, nacional i local, així com els mecanismes de protecció existents.

La segona part de la sessió es dedicarà a aplicar de forma pràctica aquests conceptes a través de casos pràctics que permetin identificar delictes i discursos d’odi a la realitat.

Els objectius d’aquesta sessió formativa de 3 hores de durada són:

  • Proporcionar les eines conceptuals per reconèixer i entendre les discriminacions, els delictes i discursos d’odi.
  • Donar a conèixer els instruments d’identificació de vulneracions dels drets i les estratègies per combatre aquestes vulneracions.

Per això es desenvoluparan els diferents continguts amb una metodologia teòrica i pràctica que incorpora l’aprenentatge i l’adquisició de coneixements a través de la interacció i el debat.

Dirigit a

Personal municipal de l’Ajuntament de Sabadell.

Professorat

KARLOS CASTILLA, investigador de l’IDHC, doctor en dret per la Universitat Pompeu Fabra i professor associat de dret internacional d’aquesta universitat.