La criminalització de la protesta. Llibertat d’expressió, dret de reunió i dret de manifestació
INFO PRÀCTICA
09/02/2017 al 10/02/2017
19:00
Sala de juntes del 3er pis del Rectorat de la Univesitat de Lleida
Aquest dijous es celebra a la Universitat de Lleida una taula que pretén analitzar des de l’àmbit jurídic, antropològic, periodístic i activista si drets fonamentals com la llibertat d’expressió, el dret de reunió i el de manifestació s’estan buidant de contingut degut als darrers canvis legislatius.
L’informe d’Amnistia Internacional publicat el 2014: Espanya, el dret a protestar amenaçat, alertava de l’augment de la repressió davant l’increment de mobilitzacions al carrer coincidint amb la crisi econòmica del 2008. De fet, segons dades del Ministeri de l’Interior el nombre de manifestacions hauria passat de més de 15.000 el 2008, a 44.000 el 2013.
L’informe recomanava a les autoritats espanyoles “revisar la legislació, les polítiques i les pràctiques relatives a les reunions públiques i les manifestacions, per tal de garantir i facilitar l'exercici efectiu del dret a la llibertat d'expressió i de reunió pacífica, conforme a les obligacions internacionals contretes per Espanya en matèria de Drets Humans”. L’any 2015 s’aprovava la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a Llei mordassa.
Aquestes i altres qüestions com ara els usos de l’espai públic, els moviments socials i el dret a la informació seran abordats durant la celebració de la taula La criminalització de la protesta, que tindrà lloc, a la Sala de juntes del 3r pis de l’edifici del Rectorat de la UdL, el dia 9, a les set del vespre. L'organitzen el nucli de Ponent del Grup de periodistes Ramon Barnils, la Coordinadora d'ONGS i altres Moviments Solidaris de Lleida i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans-UdL.
Enllaços relacionats |
---|
Més informació sobre la taula rodona la UdL |
PUBLICACIONS |
---|
Impactes de l’ús de les noves tecnologies digitals en la llibertat d’expressió |
Drets humans i no discriminació en estat d’alarma |