[Conversatori] Bases de dades interseccionals contra el racisme
Per a la identificació de les intereseccionalitats presents en la societat i que amb freqüència són causa de discriminació i desigualtat, resulta imprescindible comptar amb dades i informació sobre les característiques personals de la població.
No obstant això, la recollida de dades personals resulta una qüestió controvertida i problemàtica, donats els riscos i amenaces que pot suposar la sistematització d'aquesta informació per a les persones.
Amb l'Espai Societa Oberta organitzem un aquest espai de reflexió sobre els perills i oportunitats de les bases de dades interseccionals per a lluitar contra el racisme i la discriminació.
Per a això, a partir de la presentació de les conclusions del diagnòstic Dades per a la identificació d'interseccionalitats en l'Estat espanyol: una missió impossible avui? debatrem amb diferents veus del moviment antiracista i representants de la Direcció General per a la Igualtat de tracte i Diversitat Ètnic Racial la conveniència de la recollida de dades en les polítiques per la igualtat.
La sessió se seguirà de manera virtual, prèvia inscripció.
Participants
Karlos Castilla, jurista, autor de l’estudi Dades per a la identificació d'interseccionalitats a l'Estat espanyol: una missió impossible avui?
Noemi Fernández, jurista de la Federació Associacions Gitanes de Catalunya
Youssef M.Ouled, periodista i investigador sobre conseqüències del racisme
Míriam Hatibi, consultora de comunicació i activista antiracista
Nicolás Marugan, sotsdirector de la Direcció General per a la Igualtat de tracte i Diversitat Ètnic Racial