Els drets humans a l’àmbit municipal: el cas del dret humà a l’aigua

Sessió sobre el compliment dels drets humans i del dret humà a l'aigua per part dels municipis, en el marc del curs "L' Aigua, element clau pel desenvolupament humà", organitzat pel FCCD.

Dates: 11/10/2016

Tipus: Presencial

Lloc: Barcelona

Veure programa

Programa del Curs Online (del 27 setembre al 7 d'octubre)

  • Introducció al Dret Humà a l'aigua i al sanejament
  • La contribució dels projectes de cooperació descentralitzada a la implementació del DHAS
  • L'enfocament de drets en els projectes de cooperació en matèria d'aigua
  • Exercici pràctic: Criteris per a que un projecte d'aigua i cooperció sigui garant del DDHH a l'aigua.

Prorgama de la Jornada presencial (11 d'octubre)

L'IDHC s'encarregarà de la ponència sobre Els drets humans a l'àmbit municipal: el cas del dret humà a l’aigua, en la sessió presencial del curs online “L’Aigua, element clau pel desenvolupament”. El curs té per objectiu reflexionar al voltant del paper dels municipis per a donar suport i impulsar el dret humà a l’abastament i sanejament de l’aigua, en el marc d’un enfocament de drets.

El programa del curs s’estructura en dues parts. Una primera part adreçada principalment a personal tècnic de les ONGD i dels ajuntaments, que vol facilitar els elements clau per iniciar-se en l’aplicació de l’enfocament de drets als projectes de cooperació internacional en matèria d’aigua, amb una part teòrica i una part d’aplicació pràctica.

La segona part es centra en la reflexió sobre el dret humà a l’aigua als municipis, en la qual participarà l'IDHC amb una ponència sobre l’acompliment per part dels municipis dels drets humans i en especial del dret humà a l’aigua. També s'exposaran experiències de partenariats público-públics per part d’Aigües del Prat i Global Water Operators Partnership Alliance, i l’acompliment del dret humà a l’aigua des dels municipis a través de la tarifa i la gestió pública a càrrec d’Enginyeria Sense Fronteres.

El curs, organitzat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb el suport d’Enginyeria Sense Fronteres i l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc del 27 de setembre al 7 d'octubre.

Dirigit a

Participants del curs “L’Aigua, element clau pel desenvolupament”

Enllaços relacionats
Inscripció al curs
Pàgina web del curs