El GRECO publica el informe sobre corrupció a Espanya

Al informe s'avalua la prevenció de la corrupció en relació als membres del parlament, jutges i fiscals
El GRECO publica el informe sobre corrupció a Espanya
Dimarts, 2 de gener de 2018

El Grup d'Estats contra la Corrupció (GRECO) fa públic el informe de la quarta ronda d'avaluació en la qual es va analitzar la situació a Espanya respecte a la prevenció de la corrupció de membres del parlament, jutges i fiscals. Aquest nou informe fa seguiment i avalua la implementació de les recomanacions fetes a Espanya a l'informe anterior.

El informe conclou que cap de les recomanacions prèvies no vàren ser implementades satisfactòriament per part d'Espanya. Les mancances que destaca el GRECO venen sobretot del sistema polític i en relació als parlamentaris i parlamentàries. No s'han incorporat propostes sobre incompatibilitats dels parlamentaris, sobre la seva relació amb els lobbies, codis de conducta, etc. Pel que fa al sistema judicial, es felicita pels esforços en millorar-lo amb exemples com nous codis de conducta o accions per enfortir l'autonomia dels professionals.

En general, el GRECO conclou que el balanç global és insatisfactori, igual que al informe anterior, i insta al Govern espanyol a implementar les recomanacions i presentar un nou informe abans d'acabar l'any. 

Enllaços relacionats
INTERIM COMPLIANCE REPORT SPAIN. Corruption prevention in respect of members of parliament, judges and prosecutors