El Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura del Consell d’Europa publica dos informes sobre Espanya

El Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura del Consell d'Europa ha publicat dos informes sobre el grau de compliment de l'Estat Espanyol en matèria de prevenció de la tortura i altres tractes o penes cruels, inhumanes o degradants
El Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura del Consell d’Europa publica dos informes sobre Espanya
Dimecres, 1 de maig de 2013

Aquests informes són el resultat de la sisena visita periòdica del Comitè a Espanya durant els mesos de maig i juny del 2011 i de la visita a la presó de La Model (Barcelona) que va tenir lloc el juny de 2012.

En ambdós informes es critica a l'Estat Espanyol pels mecanismes implementats per a prevenir les situacions de maltractaments. En base a les visites dutes a terme a Centres Penitenciaris, Comissaries, Centres de Menors i d'Internament d'Estrangers es destaquen les nombroses al·legacions de maltractaments físics per les forces de seguretat, la creixent problemàtica de la sobreocupació a les presons i el seu impacte negatiu sobre les condicions de detenció així com les mesures utilitzades en els centres penitenciaris.

Igualment, es desprèn la profunda carència de les administracions respecte a les investigacions sobre les denúncies de maltractaments.

Els informes en castellà i la resposta del govern espanyol es poden descarregar en els següents enllaços;

Descargas
(420.05 KB)
(495.93 KB)
(2.13 MB)
Enllaços relacionats
European Committee for the Prevention of Torture and Inhuman or Degrading Treatment or Punishment