Transparència

La transparència i la rendició de comptes, a més de la nostra obligació com a associació legalment constituïda, és un dels principis rectors del nostre treball cap a les persones membres de l'entitat, cap a les institucions amb les quals treballem i cap a la societat.

Com associació sense afany de lucre, l'IDHC es regeix per la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació; i està inscrita al Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 6296 de la Secció 1a de Barcelona. A més està sotmesa i segueix la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Protocol enfront de l'assetjament sexual o per raó de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere

Com a organització fermament compromesa amb la igualtat de gènere, qüestionem i abordem les desigualtats estructurals i tota mena de violència basada en el gènere, juntament amb altres eixos de discriminació, amb la voluntat que les nostres estratègies siguin realment transformadores.

Al 2023 hem iniciat un procés de transició organitzacional cap a una organització feminista, la qual cosa suposa no només un canvi internament sinó també extern a través dels projectes i accions que duem a terme.

La primera actuació d'aquesta transició ha estat dotar-nos d'un protocol intern d'actuació enfront de l'assetjament sexual o per raó de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

El protocol ha estat elaborat a patir d'unes formacions prèvies i amb l'acompanyament de la consultora Equilàtera Cooperativa SCC i la participació tant l'equip tècnic com de la junta directiva.

El document, vigent des de juny de 2024, estableix els mecanismes, mesures i actuacions per la prevenció, la detecció, l’abordatge, el seguiment i la reparació de situacions d’assetjament sexual, per raó de gènere, d’orientació sexual, d’identitat o d’expressió de gènere.